Contacteer ons

Pediatrische revalidatie

Pediatrische revalidatie richt zich op het behandelen van aangeboren aandoeningen en problematieken die ontstaan tijdens de motorische ontwikkeling van een kind.
De doelgroep zijn baby’s, kinderen en adolescenten.
Lichamelijk klachten en/of fijn en grof motorische stoornissen kunnen problemen geven thuis, op school of tijdens hobby’s.
Samen zoeken we individuele doelen en werken we een behandelplan uit om het functioneren te optimaliseren.
Pediatrie bij Kine Wijmen

Ontwikkelingsstimulatie baby’s

De ontwikkeling van motorische mijlpalen zoals omrollen, zelfstandig zitten, kruipen, stappen en lopen kunnen vertraagd zijn of anders verlopen dan verwacht.

Ontwikkelingsstimulatie is een therapie die via gerichte oefeningen, handelingen en tips het kind op een speelse manier stimuleert. We denken hier aan syndroom van Down,CP, kinderen met klompvoeten, afgeplat hoofdje,…

Psychomotoriek

Motorische moeilijkheden op kleuter- en lagere school leeftijd kunnen een negatieve impact hebben op het zelfbeeld en de leermogelijkheden van het kind.

Spelenderwijs oefenen we de vaardigheden die in het dagelijks leven moeilijk verlopen.
We werken volgens de hulpvraag en de context van het kind, wat zowel op fijn als grof motorisch vlak kan.
Dit kan gaan over knippen, kleuren, aan- en uitkleden, (voorbereidend) schrijven, maar ook springen, balsporten, leren fietsen, etc…

Voor welke aandoeningen? DCD, ADHD, ASS,…

Lichamelijke klachten bij kinderen en adolescenten

Kinderen met de diagnose van een ernstige motorische aandoeningen zoals CP , SMA, Duchenne, Spina Bifida,…ondervinden meer frequent last van lichamelijke klachten waarbij kinesitherapie zeker aangewezen is.

Onze vier pijlers

Kinesitherapie

Wij zorgen voor uw revalidatie of verbeteren uw prestaties. Iedere kinesitherapeut bij kinepraktijk Wijmen heeft zijn specialisaties om u zo goed mogelijk te begeleiden.

Preventie en begeleiding

Naast behandeling van blessures zorgen wij ook voor de preventie ervan. We leren u om te gaan met uw klachten en hoe u pijn en problemen kunt vermijden.

Professioneel team

Wij volgen de nieuwste innovaties binnen de kinesitherapie op. Daarnaast maken wij ook gebruik van modern en professioneel materiaal om u te begeleiden.

Advies op maat

Iedere persoon is uniek bij kinepraktijk Wijmen. U krijgt professioneel advies, aangepast aan uw wensen. Zo beloven wij u de beste en snelste resultaten.

Kom langs bij kinepraktijk Wijmen

Bij ons bent u in goede handen