Contacteer ons

Ontdek onze diensten

Iedere kinesitherapeut heeft zijn eigen specialisaties waardoor wij heel wat diensten kunnen aanbieden om uw probleem of klacht zo goed mogelijk aan te pakken. Onze specialisaties vullen elkaar aan, waardoor we een brede waaier aan behandelingen kunnen aanbieden. Door het regelmatig volgen van bijscholingen, congressen en nieuwe cursussen blijven we op de hoogte van de allernieuwste technieken. Ontdek alle diensten waarmee wij u van dienst kunnen zijn.

Bekkenbodemtherapie is een methode waarbij je leert de spieren van de bekkenbodem te voelen en bewust te gebruiken.

De bekkenbodemspieren kunnen te zwak of te gespannen zijn, of niet op het juiste moment aangespannen worden. Hierdoor kunnen stoornissen optreden. Door middel van een apparaat kan dit geregistreerd worden, waardoor we preciezer en doelgerichter kunnen werken.

Perinatale kinesitherapie is aangewezen voor en na de bevalling (prenataal en postnataal).

We zorgen ervoor dat uw bevalling zo vlot mogelijk gaat verlopen. Ook na de bevalling zullen we uw spieren en fysieke conditie terug opbouwen.

Je bekkenbodemspieren worden na de bevalling gecontroleerd en indien nodig apart getraind.

Deze therapie wordt gebruikt voor het behandelen van longaandoeningen bij baby’s, kinderen en volwassenen.

Voor het behandelen van bepaalde longaandoeningen gebruiken we een IPV-toestel (Intrapulmonale Percussieventilatie). Door het gebruik van dit toestel kunnen de slijmen gemakkelijker worden geëvacueerd.

Klachten en aandoeningen die betrekking hebben op het niet optimaal functioneren van het kaakgewricht kunnen behandeld worden door middel van mobilisatietechnieken of ontspanningstechnieken van het kaakgewricht.

Dry needling is een techniek om spierspanning met specifieke uitstralingspatronen te behandelen. Voorbeelden: nek-schouder, ’trapezius’ spanning met uitstraling naar het hoofd of naar de arm, pijn en spanning in de bil of heupregio, spanning in de spieren van de voorarm bij een tenniselleboog,…

Sportkinesitherapie omvat de actieve aanpak van musculoskeletale aandoeningen bij sporters. Ook voor taping kunt u bij ons terecht.

Manuele therapie legt de focus op bewegingsbeperkingen ter hoogte van de gewrichten en wervelkolom.

De behandeltechnieken bestaan uit mobilisaties, oscillaties, manipulaties,… die uitsluitend met de handen van de therapeut uitgevoerd worden.

Tijdens deze therapie gaan we samen met de patiënt de symptomen van hyperventilatie leren kennen, er leren mee omgaan en technieken aanleren om symptomen te reduceren.

Cardiale revalidatie

Cardiale revalidatie

Tijdens de cardiale revalidatie focussen we ons op het herstellen en opnieuw opbouwen van de lichamelijke conditie. Dit doen we aan de hand van kracht- en uithoudingstraining.

Dit kan zowel voor als na een hartoperatie.

revalidatie pré-diabetes en revalidatie diabetes

Revalidatie bij (pre-)diabetes

De focus ligt vooral op fysieke activiteit om de conditie te verbeteren aan de hand van kracht- en uithoudingstraining.

We begeleiden u met een oefenprogramma op maat. Zo trachten we je waarden te reguleren.

revalidatie obesitas

Revalidatie bij obesitas

Bij obesitas is het belangrijk om een gezonde levensstijl aan te nemen. Een gezonde levensstijl gaat zowel over voeding als over beweging.

We zoeken voor jou naar de juiste oefentherapie om zo je doel te bereiken.

Onze vier pijlers

Kinesitherapie

Wij zorgen voor uw revalidatie of verbeteren uw prestaties. Iedere kinesitherapeut bij kinepraktijk Wijmen heeft zijn specialisaties om u zo goed mogelijk te begeleiden.

Preventie en begeleiding

Naast behandeling van blessures zorgen wij ook voor de preventie ervan. We leren u om te gaan met uw klachten en hoe u pijn en problemen kunt vermijden.

Professioneel team

Wij volgen de nieuwste innovaties binnen de kinesitherapie op. Daarnaast maken wij ook gebruik van modern en professioneel materiaal om u te begeleiden.

Advies op maat

Iedere persoon is uniek bij kinepraktijk Wijmen. U krijgt professioneel advies, aangepast aan uw wensen. Zo beloven wij u de beste en snelste resultaten.

Kom langs bij kinepraktijk Wijmen

Bij ons bent u in goede handen